A gyerekek nem használati utasítással születnek. Mindegyiket külön meg kell fejteni, és mire sikerül, már fel is nőttek.

-Richard Paul Evans-

Logopédiai ellátásunkról

 

Tagintézményünk a XI. kerületben lakó, vagy a kerület nevelési-oktatási intézményeibe járó gyermekek logopédiai ellátását biztosítja, 0-18 éves korig.

Több módon kerülhetnek hozzánk a gyermekek. A szülők megkereshetnek bennünket személyesen, telefonon, vagy elektronikus úton (e-mail) kérdéseikkel, panaszaikkal, vizsgálatot vagy tanácsot kérve. A gyermeket taintézményünkhöz irányíthatja az iskola- vagy óvodapedagógus, a gyermekorvos, a pszichológus vagy a védőnő, a szülőkön keresztül. A gyermekek leggyakrabban azonban a rendszeres logopédiai szűrést követően kerülnek hozzánk. Kis csoportokba osztjuk őket, s ezután a szülőkkel egyeztetve logopédiai foglalkozásokra járnak, heti egy vagy két alkalommal. A beosztás és felvétel súlyosság szerint történik. Feladatainkat óvodákban látjuk el.  Speciális terápiáinkat a központi helyszínen biztosítjuk a rászorulóknak.

A logopédus munkája: a szűrő- és egyéb kiegészítő vizsgálatok, a tanácsadás és a terápia vezetése. Június elején és szeptemberben az ötödik életévüket betöltött óvodások artikuláció vizsgálatát, és nyelvi készségek szűrését végezzük.  A gyerekeket szükség szerint egész évben megvizsgáljuk, előzetes időpont egyeztetés után. A gyermekek logopédiai vizsgálatára, ellátására javaslatot tehet a szülő, a pedagógus, vagy más szakember (pszichológus, orvos, védőnő), jelentkezést azonban csak a szülőtől áll módunkban elfogadni.

A foglakozások a beszédhibák típusa és súlyossága, valamint a gyermekek életkora szerint különbözőek lehetnek.

 

A logopédiai ellátás minden gyermek számára térítésmentes. 

Navigáció

Hírek

tagintézményeink

Nevelési tanácsadás, szakértői vizsgálat

Tagintézményi székhely: 1117 Budapest, Erőmű u. 8., I. em.
Tel.: 06 30 287 2037 , 30 368 7018
E-mail:  info.11@fpsz.net

Tagintézményi telephely1118 Budapest, Rétköz u. 14
Tel.: 06 1 246 8616 ; 06 30 286 9051

Navigációs gomb

Logopédia, gyógytestnevelés

Tagintézményi telephely: 1117 Budapest, Erőmű u. 4.
Tel.: 06 1 209-2396 , 06 30 676 7807

Navigációs gomb